Companiile achizitioneaza mai multe flote

“Numărul mărcilor auto care au revenit pe plus în 2011 aproape s-a triplat faţă de anul trecut.

În 2010 doar şase din cele peste 80 de mărci auto care se vând în România au reuşit să termine anul pe plus. trei branduri de volum au reuşit să sfideze declinul pieţei, care a ajuns la 14% în 2011 în cazul autoturismelor noi. Cele trei branduri de volum (VW, Toyota şi Hyundai) s-au adresat atât firmelor prin vânzări de flote, cât şi persoanelor fizice în cadrul programului “Rabla”.

Cea mai mare creştere a unei astfel de mărci a fost de 18% în cazul Toyota, la peste 2.700 de autoturisme, urmată de cea a Volkswagen de 12%, la peste 8.700 de maşini, urmată de Hyundai cu 4%, la 2.600 de unităţi.

În cadrul programului “Rabla” 2011 s-au casat aproape 116.000 de maşini mai vechi de zece ani şi s-au achiziţionat 38.700 de maşini noi vândute, astfel încât şi anul acesta jumătate din piaţă a fost reprezentată de programul de casare.

Spre comparaţie, anul trecut s-au casat aproape 190.000 de maşini mai vechi de zece ani şi s-au achiziţionat 62.550 de maşini noi, utilizându-se în medie trei tichete pentru fiecare automobil nou.

“În a doua jumătate a anului nu am simţit o diferenţă majoră în ceea ce priveşte volumele de vânzări, însă s-a adâncit şi mai mult diferenţa dintre persoane fizice şi juridice. Efectul rematului nu s-a simţit prea mult pe final de an. Avantajul nostru este că am avut mulţi clienţi pe partea de flote”, a spus Bogdan Florea, brand manager Volkswagen autoturisme în cadrul Porsche România, cel mai mare jucător de pe piaţa de importuri.”

Din declaratia lui Bogdan Florea reiese ca desi nu au fost inregistrate cresteri in cazul persoanelor fizice, companiile au cumparat totusi flote noi de vehicule. Desi programul RABLA a ajutat in cresterea vanzarilor, efectul lui a fost slab, din punctul de vedere al lui Florea iar adevarata crestere s-a indatorat volumului mare de clienti persoane juridice.

Sursa articolului si a pozei: www.zf.ro

Advertisements

Introdu comentariul tau aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s