SafeFleet Portal WebService

SafeFleet Portal este instrumentul de lucru direct al clientilor: intreaga interactiune directa cu sistemul de monitorizare se desfasoara in SafeFleet Portal. Exista insa si un alt instrument prin care sistemul de monitorizare poate fi exploatat, extins și prin intermediul caruia sistemul poate capata valente noi, particulare pentru fiecare flota.

http

Acest instrument este unul relativ putin cunoscut: SafeFleet Portal WebService.

Ce este un WebService ?
WebService este un serviciu care furnizeaza date despre vehicule NU pentru a fi folosite direct de catre un utilizator ci pentru ca datele sa fie folosite in continuare de catre alte calculatoare. Prin intermediul acestui instrument, serverele sau aplicatiile dezvoltate special pentru anumite flote de catre companiile care le detin, aplicatii deservind cerinte particulare sau de integrare cu restul sistemului informatic/informational al companiei, pot solicita sistemului de urmarire SafeFleet date permanente despre localizarea vehiculelor monitorizate. Aceste date vor fi prelucrate in continuare de sistemul privat al companiilor și pot folosi la informarea clientilor, la construirea unor rapoarte particulare, la urmarirea automata a activitatii specifice a companiei sau la automatizarea anumitor activitati care se realizeaza acum (repetitiv si manual) de catre operatorii care interactioneaza cu SafeFleet Portal.

code-perspective

La ce e bun un WebService ?
Companiile cu vehicule monitorizate cu sistemul SafeFleet isi pot construi aplicatii private care sa aiba continuu cunostinta de situatia sau pozitia fiecarui vehicul, pot transforma datele privind kilometri parcursi in costuri specifice pentru contabilitate etc. Departamentul IT al companiei sau terti pot cladi in continuare pe sistemul de uz general SafeFleet Portal, dand functii noi sistemului de monitorizare pe baza nevoilor fiecarei afaceri in parte.

Exemple concrete de utilizare WebService
– o companie de distributie poate construi un software privat care folosind datele furnizate de SafeFleet Portal, sa informeze automat (de exemplu prin SMS) un client cand marfa care ii e destinata se apropie de livrare.

– se poate scrie o aplicatie specifica pentru o companie de transport in comun, care sa fie complet privata si indepedenta de SafeFleet Portal deoarece nevoile acestor companii pot fi foarte specializate. Toate datele de intrare pentru urmarirea automata a transportului in comun vor ajunge in sistemul informatic al companiei de transport prin intermediul WebService. Aceste date pot fi folosite pentru analiza traficului, pentru informarea despre blocaje, intarzieri sau chiar afisarea pe panourile din statii a informatiilor despre trafic. Compania de transport poate folosi datele furnizate de WebService pentru a afisa mai departe, pe websiteul propriu, harti specializate.

– se poate scrie un software care sa ruleze pe un PDA sau un smartphone care sa arate usor informatiile importante si specifice companiei, fara a fi nevoie de harti sau logari dintr-un browser mobil pe un ecran foarte mic. Aplicatia poate afisa direct, fara niciun click sau buton apasat, lista cu vehicule si starea sau pozitia fiecaruia, eventual filtrate sau interpretate dupa nevoile proprii ale firmei.

Exista nenumarate alte aplicatii posibile. WebService este doar o poarta pentru livrarea informatiilor legate de monitorizarea flotelor spre sistemele informatice ale clientilor. Cu ajutorul acestui sistem, clientii pot cladi si adauga functii specifice sistemului de monitorizare.

Din punct de vedere tehnic, WebService este cladit pe standarde larg acceptate (HTTP, JSON, Restful) și poate fi folosit nativ in aplicatii scrise pentru platforma Python. Nu exista nicio limitare in privinta limbajelor sau a tehnologiilor folosite de aplicatiile particulare dezvoltate de clienti pe baza WebService. PHP sau JAVA pot folosi la fel de usor datele furnizate de WebService. Nu sunt necesare configurari speciale pentru transportul datelor spre calculatoarele client. Interfata acestui serviciu este simpla si suntem oricand bucurosi sa dam informatii, sfaturi sau exemple de utilizare dezvoltatorilor care folosesc acest serviciu in dezvoltarea de noi aplicatii sau in exploatare.

restful

Advertisements

Introdu comentariul tau aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s