Hackeri preiau controlul asupra unui vehicul cu doar un laptop

Doi hackeri sponsorizati de Pentagon au demonstrat cum pot prelua controlul asupra unui vehicul cu ajutorul unui simplu laptop.

Charlie Miller, inginer de securitate al Twitter si Chris Valasek, director de securitate la IOActive au fost finantati de catre guvernul american cu o suma de 80 000 de dolari pentru a cerceta vulnerabilitatile vehiculelor.

Misiunea lor a fost simpla: acestia au reusit sa intre in sistemul vehiculului si sa preia controlul asupra directiei masinii, al panoului de bord si chiar si al franelor. Acest lucru este posibil datorita evolutiei tehnice din fabricarea majoritatii noilor vehicule.

Ei au reusit sa se conecteze cu un Apple MacBook la sistemul OBD al masinii (On-Board Diagnostic System) si sa declanseze o serie de evenimente majore care au reusit sa enerveze soferii in cel mai bun caz si sa produca un accident serios in cel mai rau caz.

Un video realizat de Forbes arata cum acestia au deconectat franele, au stricat vitezometrul, au intors volanul si au folosit claxonul masinii, masinile de demonstratie fiind in modelul din 2010 al unui Ford Escape si a unei Toyota Prius.

Advertisements

Introdu comentariul tau aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s